martes, octubre 13, 2015

Magda Puyo, la nova directora general de l’Institut del Teatre.

Autor: Manuel Pérez I Muñoz
Després de mesos de deliberacions, alentides sens dubte per la conjuntura electoral, s'ha fet públic el resultat del procés de selecció del nou director general de l'Institut del Teatre. Magda Puyo, professora del centre i directora teatral, ha estat l'escollida.
Puyo, professional de provada solvència del món de l'escena, es va llicenciar en Filosofia i Ciències de lEducació per la Universitat de Barcelona i té estudis dInterpretació, Direcció i Dansa. Com a professora de l'Institut del Teatre ha estat titular de l'assignatura de Direcció i interpretació des de 1996 i, a més, figura com a Coordinadora acadèmica els cursos 2009, 2010 i 2011. També ha estat Directora pedagògica de lEscola Superior dArt Dramàtic (ESAD) els cursos 2012 i 2013.
Entre altres responsabilitats, ha estat membre del Consell Assessor del Teatre Nacional de Catalunya (1998-2001) i directora artística del desaparegut Festival de Sitges de teatre entre 2001 i 2004.
La seva trajectòria s'inicia amb la creació del col·lectiu Metadones. Com a directora ha signat nombrosos espectacles tant en sales alternatives i privades com en centres institucionals de la importància del Teatre Lliure i el TNC.
Entre els guardons de la seva trajectòria figuren dos premis de la crítica pels espectacles Pesombra, estrenat al Centre Dramàtic, i Temps Real, presentat al TNC. 

No hay comentarios: