martes, diciembre 18, 2012

El Lliure tancarà temporalment el 2013



El Teatre Lliure tancarà de juny a setembre per un ERO temporal

El teatre ha d'estalviar 500.000 euros, que equival a la nova retallada de les administracions. El Grec haurà d'assumir el cost si vol utilitzar-lo com a escenari durant el festival

El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, ha anunciat aquest dimarts al migdia que el teatre farà un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal i tancarà del juny al setembre del 2013. La decisió l'han provocada les retallades previstes per a l'any que ve, xifrades en 500.000 euros. L'Ajuntament els ha confirmat la retallada del 6,2% del pressupost, el Ministeri, del 25%, i la de la Generalitat –que deu encara el 75% de l'ajut del 2012, que és de dos milions d'euros– han calculat que serà del 10%.
L'expedient de regulació d'ocupació –afectarà els 58 treballadors de plantilla, inclosa la direcció– suposarà un estalvi de 400.000 euros, que equival a l'estalvi estructural per tancar tres mesos (180.000 euros) i l'estalvi de la participació al Grec (220.000 euros). De tota manera, el Lliure estudiarà amb l'Ajuntament si cedeix l'edifici perquè s'hi faci activitat durant el festival.
El director del Lliure, Lluís Pasqual, ha decidit que la retallada no repercuteixi en l'oferta artística del teatre, com sí que va fer l'any passat, en anul·lar tres espectacles del cartell. "Si fem això és per acabar bé la temporada i per començar-la al setembre, i perquè no afecti la temporada que ve". De tota manera, Pasqual no ha trobat una solució que, a llarg termini, garanteixi la viabilitat de les produccions del teatre les properes temporades. "Esperem que hi hagi brots verds el 2014. L'actitud que he pres des que ha començat la crisi és ser el més elàstic possible. No vull que soni a queixa, és pragmatisme. Lamentar-se no porta enlloc. Les institucions no tenen solucions, que serien els diners". 

No hay comentarios: