jueves, enero 11, 2007

Ricard Salvat dissenyarà el futur Museu del Teatre Català

Diari AVUI

Núria Valls
El catedràtic d'història de les arts escèniques i director teatral Ricard Salvat serà l'encarregat de dissenyar el futur Museu del Teatre Català que es vol construir a Reus. Així va quedar concretat ahir en un conveni signat entre l'Ajuntament de la ciutat i el Fòrum Cívic del Camp, que són els que impulsen un projecte museístic que es podria ubicar al barri del Carme.

Salvat té un any per definir els fons que el conformaran, així com també el pressupost necessari. Després es vol que durant el següent mandat municipal el museu ja pugui ser una realitat, segons va afirmar l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez. La idea és que sigui un centre modern, interactiu i "atractiu per a tothom", va dir Salvat.

El Museu del Teatre Català és un projecte que neix després de les experiències fallides a Barcelona, primer al Palau Güell i després a l'Institut del Teatre, de crear un centre de característiques similars. La intenció és recuperar els fons que hi havia en aquests espais "i que ara està en caixes", així com ampliar-lo amb d'altres col·leccions com les del Teatre Fortuny de Reus.

Per Ricard Salvat, aquest projecte museístic "és important" per recuperar una memòria històrica que "no existeix perquè no n'hi ha la voluntat, i perquè o no s'ha escrit o s'ha fet malament".

No hay comentarios: